TROMGEROFFEL…the next generation video is gelanceerd!

Het gloednieuwe videoplatform van Instagram is vandaag gelanceerd. En wat zijn wij als Brand Agency hier ontzettend blij mee. IGTV is een plaats voor verticale video’s en is beschikbaar in zowel de Instagram-app als de nieuwe stand-alone IGTV-app. In dit artikel een aantal dingen die je zeker moet weten over IGTV. Lees je mee?

 

Wat is IGTV?

IGTV is de manier van Instagram om de traditionele tv-ervaring te ervaren op je mobiel. De verwachting is dat in 2021, dat mobiel video 78% voor het totale mobiele dataverkeer zal zorgen. Iedereen op Instagram kan zijn eigen IGTV-kanaal maken, waar ze video’s in lange en korte vormen kunnen delen met hun volgers.

In tegenstelling tot YouTube bestaat IGTV uit verticale video’s, wat uiteraard heel logisch is gezien Instagram een platform is met alleen mobiele apparaten. De mensen die nu Instagram Stories gebruiken, hebben al ervaring met het filmen op deze manier dus de introductie van IGTV komt echt als geroepen.

Instagram beheert video’s voor jou op basis van je interesses en wie je volgt, en je kunt ook trending video’s bekijken op het “populaire” kanaal! En net zoals je kunt met Instagram Stories, zijn je IGTV-video’s ook te delen met je vrienden via Instagram Direct.

The next generation video, je leest het allemaal hier!

Credits foto’s: instagram